Mallusjoen Takinkääntöviikko 2022 esiintyjät

Pian päättyy pitkä odotus ja maailman paras festari, Mallusjoen Takinkääntöviikko, tarjoilee meille mahtavan kesäisen musiikkiviikon idyllisessä maalaismaisemassa 24.-30.7.2022! Seuratalon mäki täyttyy iloisesta puheensorinasta, kun viehättävän omaleimainen & rennon letkeä tasokkaista esiintyjistään ja erinomaisesta tunnelmastaan kuuluisa musiikkifestari tuo juhlakansan hapankaaliannosten ja juhlajuomien äärelle!

Jo vuodesta 1992, joka kesän kohokohta, Orimattilan Mallusjoen kylässä! Viikko laulua, soittoa, tanssia, ruokaa ja tunnelmaa nostattavia juomia! Musiikkia upeassa ympäristössä laidasta laitaan – poppia, rockia, jazzia, soulia, skata, lastenmusiikkia, etnoa, heviä!

Ovet avautuvat klo 18 ja musiikista, ruuasta, juomasta & tunnelmasta nautitaan yömyöhään asti. Vapaa pääsy. Hattu kiertää esiintyjille. Tervetuloa Mallusjoen seuratalolle (Seuratalontie 37, Mallusjoki) nauttimaan kesäisestä elämyksestä, jota et mistään muualta tavoita ja joka tuo varmasti hymyn huulille!

Vuoden 2022 ohjelmisto tarjoilee musiikkielämyksiä juhlavieraille hyvin monipuolisesti. Seuraavassa hieman infoa kunkin illan esiintyjistä ja teemoista.

Su 24.7. juhlaviikon aloittaa Kiertolaiset, joka tarjoilee nykyhetken hittejä ja klassikoita a cappella –tyyliin. Instrumentit soivat ihmisäänin -laulusta beatboxaukseen ja efekteihin. Illan toisena esiintyjänä on kylän oma kansamusiikkipainotteinen sekakuoro Mallusjoen Pikkaraiset.

Ma 25.7. seuratalolla iloitellaan menevän meiningin parissa, kun lavalle astelee kaksi isoa porukkaa. Maailman ensimmäinen – ja tiettävästi ainoa – suomibhangrabändi Shava tarjoilee energistä menoa. Shavan suomibhangra on uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jossa intialainen bhangra yhdistyy suomalaisiin sanoituksiin. Kun rumpu alkaa soida, sun on pakko tanssia! Menoa ylläpitää myös 11-henkinen HowSka, joka soittaa perinteistä ska-musiikkia ja nostaa sykettä jamaikalaisin rytmein!

Ti 26.7. hyvä meininki jatkuu rytmimusiikin iltaa viettäen. Ison 9-henkisen viihdeorkesterin taikaa tarjoilee Jump’n Blues Society. Luvassa on glamouria, nostalgiaa ja vanhan ajan tanssiaisten tunnelmaa! Pitkän linjan ammattilaisista koostuvan orkesterin 40-50-luvun musiikissa yhdistyvät swing, blues, bebop, boogie woogie ja gospel. Svengaavan ja lupsakkaan Jump’n Blues Societyn keikalta ei tule menoa ja meininkiä puuttumaan! 50-luvun jazz kajahtaa ilmoille, kun Mulliganes astelee lavalle. Mulliganes soittaa cool jazzia solistinaan monipuolinen ja useissa kevyen musiikin yhtyeissä uraa luonut artisti Julia Vuorinen.

Ke 27.7. tunnelman nostaa kattoon perinteinen etno-ilta! Duo Oskala ja Susitaival soittaa
yleismaailmallista, tarttuvaa ja tanssittavaa pelimannimusiikkia viululla ja haitarilla. Nämä pitkän linjan kansanmuusikot tuovat taatusti iloa ja eloa seuratalon saliin! Folk Band Thalamus soittaa kansanmusiikkia kansainvälisillä mausteilla. Luvassa on juurevaa ja mukaansatempaavaa soitantaa, joka pohjautuu pohjoismaalaiseen perinteeseen ottaen vaikutteita niin Amerikasta kuin Pohjois-Afrikastakin asti. Takkareiden etnoilta on ollut aina yllätyksiä täynnä ja sali on pullistellut hyvästä meiningistä yöhön asti!

To 28.7. on jälleen ison orkesterin vuoro, kun The Lazy Cats saapuu viihdyttämään festivaalivieraita. Catsien herkkuraksut on tehty soul-klassikoista bluestwistillä ja on toki pari jazz- ja rock-sattumaakin maustamassa kissamaisen rentoa settiä. Iskelmällistä tunnelmaa iltaan tarjoilee sekä suomeksi että englanniksi Hallucinations. Torstai-illan aloittaa lasten nukketeatterimusikaali Raxu Taskunen, jonka tarina kiepsahtelee mantereelta toiselle, maan pinnalta maan alle ja takaisin loruriimittelyn tahtiin. Aina nälkäinen Raxu on nokkela, vilkas ja kuitenkin erittäin laiska persoona, joka yrittää kaikin keinoin pakoilla ikävinä pitämiään asioita, kuten nukkumaan käymistä tai terveellistä ruokavaliota.

Pe 29.7. esiintyjä ei liiemmin esittelyjä kaipaa: amerikansuomalaista perinnettä lavalle tuo Aija Puurtinen & Brooklynin Satu! Tämä kokoonpano on musiikin keinoin toteutettu aikamatka amerikansuomalaiseen siirtolaisuuteen ja sen mielenmaisemaan. Tarjolla on akustisesti ja puoliakustisesti toteutettua, sekä suomeksi että ”fingelskaksi” esitettyä, voimakkaasti suomalaisesta ja amerikkalaisesta kansanmusiikista ammentavaa epookkia. Mausteena on folkia, bluesia ja jopa jamaikalaisia aineksia. Illan toisena esiintyjänä on Will´s Corner – yhden miehen bluesorkesteri. Lahtelainen laulaja ja lauluntekijä säestää itseään akustisella kitaralla ja huuliharppua soittaen. Näillä aineksilla kesäisessä perjantai-illassa saadaan tunnelma kattoon ja kansa viihtyy!

La 30.7. tehdään Takinkäännöllä historiaa, kun ensimmäistä kertaa vietetään ilta hevimusiikin parissa! Luvassa on laadukasta metallimusiikkia metallimusiikkikansalle, kun esiintymään saapuu järvenpääläinen Nightstryke, joka ei jarrua painele, vaan tulee pistämään hien päälle ja kiihdyttämään vauhdin täysille! Nightstryke tulittaa jatkuvalla syötöllä mieleenpainuvia ja joukosta erottuvia heviralleja. Menoa pitää yllä myös hevibändi nimeltään Defenent! Tule kokemaan, kuinka metallimusiikki raikaa seuratalon mäellä!

Luvassa on jälleen erittäin laadukas ja monipuolinen musiikkikattaus ja ylitsepursuilevan onnellinen meininki! Tule viihtymään!