Hidas miesvoimistelu on Mallusjoelle kotoperäinen taiteellisen liikehdinnän muoto, jota saavutaan usein ihailemaan kauempaakin.
Hitaan miesvoimistelujoukkueen katsominen on kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyvät saumattomasti toisiinsa kehojen monimuotoisuuden ylistys ja väkevä akrobatia.
Jos balettia verrataan joutsenten liikehdintään, voisi hidasta miesvoimistelua verrata esim. traktorin tai hirven jykevään eleganssiin. Nimensä mukaisesti tämä voimistelulaji on temmoltaan verkkainen, joten katsojalla on hyvin aikaa sisäistää suomalaisen miehen liian harvoin huomiota saava esteettinen arvo.
Mallusjoen miesvoimistelujoukkue on suosittu ohjelmanumero mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Yhteyshenkilönä toimii Aleksis (Aatu) Kyrö, 050 587 9146.
Faktaa miesvoimistelujoukkueesta:
- Joukkue esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1982 Jymylinnassa kaupungin järjestämissä iltamissa.
- Esiintymisiä on melkein 40 vuoden kuluessa ollut ehkä n. 400.-500.
- Mallusjoen Miesvoimistelujoukkueen 25-vuotisjuhlaa vietettiin 30.3.2007 Mallusjoen seuratalolla.
- Miesvoimistelujoukkue on esiintynyt ympäri vuoden sekä ympäri maailman. Ohjelmistoa on esitetty jo kahdellatoista eri kielellä, mm. unkariksi, italiaksi ja hollanniksi.
- Mallusjoen miesvoimistelujoukkueesta tehty puolen tunnin TV-dokumentti avaa hitaan miesvoimistelun syviä arvoja.
- TV-ohjelmassa ”Hyvät kaupat”, joka kuvattiin huhtikuussa 2016, Mallusjoen miesvoimistelujoukkue esiintyi myymässä itseään. Tätä jaksoa on esitetty useita kertoja uusintana. Pätkiä näkyvissä Ruudussa.
- Vuonna 2019 ohjelmassa ”Ennen kaikki oli paremmin” jaksoa ”Ruoka” kuvattiin Sammalistossa ja Miesvoimistelujoukkue oli jälleen näkyvässä roolissa. Tämä on yhä nähtävillä Katsomossa.
- Orimattilan kaupungin esitteessä komeilee tuttu atleettijoukkue.
- Vuosien saatossa Miesvoimistelujoukkueen jäsenet ovat vaihtuneet. Noin 30 enemmän tai vähemmän raavasta herrahenkilöä on esiintynyt joukkueen rivissä yleisön iloksi.