HASA eli Halmaan Saunaseura on perustettu vuonna 2009 edistämään saunomiskulttuuria.
Seuran sääntöinä on saunoa maksimissaan seitsemänä päivänä viikossa (kertoja ei ole rajoitettu). Saunomisen ohella on hyvä nauttia maaseudun jatkojalosteita (esimerkkinä olutta ja makkaraa).
Saunaseuran muodostavat:
Hallitus:
- Puheenjohtaja: Antti L. ja varapuheenjohtaja Heikki L.
- Huvitoimikunta: Puheenjohtaja Heikki L ja varapuheenjohtaja Antti L.
Jäsenet, joita ovat mm:
- kunniajäsen
- ulkopaikkakunnan jäsen
- sihteeri
- rahastonhoitaja
- kuljetusvastaava
- saunameiju
- kokelasjäsen
- ym. ym. jäseniä
HASA pitää kerran kuukaudessa hallituksen kokouksen, jossa se päättää, missä pidetään seuraava HASAn kokous. HASA kutsututtaa itsensä eri saunoihin jakamaan ja opettamaan saunakulttuuria. Maaseudun jatkojalosteita unohtamatta.
Kokouksesta sen verran, että pj avaa kokouksen klo 17:37 ja toteaa kokouksen päätösvaltaiseksi. Pj kättele vpj:n ensin ja sen jälkeen muut jäsenet sekä mahdolliset vieraat.
Kokouksessa saa puheenvuoron pyytämällä. Pj aloittaa keskustelun ja lopettaa sen myös.
Kokousasiat käydään läpi esityslistan mukaisesti, ja lopuksi kohdassa ”Muut asiat” voivat jäsenet esittää ja keskustella esityslistan ulkopuolella olevista asioista.
Kokous päättyy 18:37 (aina).
Saunaseuran jäsen voi esittää HASAn hallitukselle, että kutsuu vierailijan saunaseuran kokoukseen. Kutsu on oltava 3 päivää ennen kokousta hallituksella. Kutsua ei käsitellä, jos se saapuu liian aikaisin tai liian myöhään. Tosin hallitus ei kerro koska se kokoontuu.
HASA järjestää kerran kesässä Mallusjärven ympäri saunomisen. Hallitus päättää kuusen kerkistä tai koivun latvasta tai milloin mistäkin etukäteen, mikä on kesän lämpimin viikonloppu, milloin järvi kierretään. Kiertosuunta vaihtuu vuosittain.
HASAlla on kärrysauna, jota vedetään traktorilla perässä, ja toinen kärry, missä on suihku ja saunojat. Saunojia otetaan myös matkan varrelta kyytiin. Pysähdyspaikkoja on muutamia matkan varrella. Näistä tiedotetaan sosiaalimediassa etukäteen.
HASA jakaa myös stipendit Järvikunnan koululla joka vuosi. Stipendit ovat 50 €:n suuruiset, ja ne jaetaan parhaasta yrittämisestä. Ei siis parhaalle vaan parhaiten yrittäneelle. Yksi tytölle ja pojalle.